Swedish Percussion

Hand Made in Sweden

 

 

 

 

 

SP Drums Kontakta oss Produkter Tjänster Referenser In English

 

 

Slagverk Trummor Congas & Bongos Tillbehör

Trummor                                       

Hemligheten med Swedish Percussion Trummor!

 

Swedish Percussions unika sound ligger i dess speciella egenskaper och konstruktion. Först och främst en trumstomme gjord i Skandinaviskt träslag. Varför är då Skandinaviskt trä så speciellt?

 

Skandinaviska träslag har växt väldigt långsamt. Detta gör träslaget tätare vilket ger bra ljudegenskaper. Trä är ett levande material och Skandinaviskt trä växer under väldigt varierande temperaturer, från + 30 grader till - 30 grader, en skillnad på 60 grader. Detta gör att en trumma i Skandinavisk trä klarar varierande temperaturer bättre än många andra trummor.

 

Minst lika viktigt som valet av träslag är konstruktionen. Stommen är kors limmad för ökad hållbarhet och den är byggd i tre lager. Det betyder att det bara är två lager lim i varje stomme mot normalt inom branschen 4-5 lager. Den minskade mängden lim gör att stommen blir mer naturtrogen sitt original ljud. Swedish Percussions trummor har hela registret, djup botten (bas), mellanregister och diskant. Alla trummor har även inbyggda ton stavar, för att fullända soundet.

 

Trummorna behålls naturella eller betsas i miljövänliga färger och lacker. Detta för att behålla så mycket som möjligt av den naturliga skönheten och soundet i träets egenskaper. Kombination av träslag, tjocklek på stommen och byggteknik ger en trumma med optimalt sound.

 

Vintage-serie (12”x5˝”, 14”x5˝”, 14”x6”) heter dom som är färgade och den som är naturfärgad (stomme ) utan beslag. Stav-virvel serie (14”x5˝”, 14”x6”) är den med massiv björk som är naturfärgad ( björk ) bild utan beslag och med beslag. OBS! Stav-virvlarna är tillverkade av 14 ĺr inomhustorkat virke.

 

 

   

När du beställer trummor från Swedish Percussion:

 

- kan du välja vilket djup du vill ha på varje trumma.
- kan du välja nästan vilken färg du vill på dina trummor.

- kan du välja storlekar på trumman från 6" och uppåt (vi har gjort Scandinaviens största bastrumma, 60", till Kungliga Operan i Stockholm)

- är i princip allt möjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.

- får du en unik trumma gjord bara för dig.

 

Biggest bassdrum in Scandinavia 60"

 

För mer information kontakta oss via mail.

 

All rights reserved, Swedish Percussion ® , 2007, Est 1991.